Besede kot podobe pomenov

BESEDE KOT PODOBE POMENOV

Razstava del 36. tematske likovne delavnice

Razstavišče Knjižnice Ivana Potrča Ptuj

29. september–30. november 2022

 

Odprtje razstave bo v četrtek, 29. septembra 2022, ob 18. uri.

Tematska likovna delavnica je pod naslovom Besede kot podobe pomenov potekala med 8. in 14. avgustom 2022 v Narodnem domu Ptuj pod vodstvom akad. kiparja Dušana Fišerja.

Razstavljajo: Anica Karo, Dana Štrucelj, Danila Krpič, Katarina Celič, Ljubica Zgonec Zorko, Nives Skamlič, Petra Kampl Petrin, Rowena Božič, Tanja Sokolov-Boh in Zvonko Bizjak.

 

Več o vsebini:

Tematska likovna delavnica Ptuj 2022 je pod naslovom BESEDE KOT PODOBE POMENOV vključevala raziskovanje in združevanje dveh različnih medijev – besede in likovnosti. Besede so govorni in pisani znaki sporazumevanja, sporočanja in komuniciranja, pisana beseda pa je tudi svojstven likovni element s specifično obliko in barvo – tvorijo jo črke, ki nosijo sporočilo. Devet udeleženk in en udeleženec so se na likovni delavnici spraševali, kako lahko sporočilo zapisanih znakov in besed sočasno in enakovredno vključujemo v likovno ustvarjalnost kot obliko, strukturo, vsebino in kontekst. Pri tem so raziskovali likovno govorico z različnimi idejnimi pristopi in z različnimi likovnimi tehnikami: risbo, slikarstvom, kolažem in instalacijo. Pod vodstvom izjemnega mentorja, umetnika in pedagoga Dušana Fišerja so nadgrajevali individualno likovno ustvarjalnost ter se preizkušali v skupnem snovanju likovnega projekta.

 

Razstava bo izvedena v soorganizaciji JSKD in Knjižnice Ivana Potrča Ptuj.

Začetek: 29.09.2022 ob 18:00

Konec: 30.11.2022 ob 19:00