skok na glavno vebino skok na navigacijo izjava o dostopnosti
Stres-corona

MBSR TEHNIKE ZA OBVLADOVANJE STRESA

Predavateljica: Mateja Lenarčič
Kdaj: torek, 16. 2. 2021, 18.00–19.00, on line ZOOM

Kaj je MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) in kako lahko pomaga pri obvladovanju stresa v času koronavirusa? Kako zmanjšati občutke strahu, panike in zaskrbljenosti v teh časih? Kako izboljšati kakovost svojega življenja?

Vabljeni na brezplačno uvodno srečanje MBSR, 8-tedenskega znanstveno raziskanega programa obvladovanja stresa na temelju čuječnosti, ki je bil razvit na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts v ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn). Program MBSR je najbolj priznan, eden najučinkovitejših in najbolj znanstveno raziskanih programov s področja obvladovanja stresa.

V tujini je zelo cenjen v zdravstvu in izobraževanju, v delovnih okoljih, na sodiščih, zaporih in drugje. Znanstvene raziskave zadnjih 40 let kažejo številne pozitivne učinke tega programa na področju človekovega psihofizičnega zdravja.

Skupaj bomo naredili določene tehnike za obvladovanje stresa in se natančneje pogovorili o programu.

Za udeležbo na dogodku so obvezne prijave na spletni strani knjižnice do ponedeljka, 15. 2. 2021. Po prijavi pred dogodkom boste po elektronski pošti prejeli  zoom povezavo.

 

O predavateljici

Mag. Mateja Lenarčič, magistrica ekonomskih znanosti, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo. Certificirana MBSR učiteljica na University of Massachusetts, Medical School v ZDA in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji, kjer se je leto in pol dodatno izobraževala. Je tudi certificirana učiteljica joge. Opravila je več tečajev budistične theravada meditacije. Zaključila TA-101, je tudi v procesu 4-letnega izobraževanja iz transakcijske analize – svetovanje. Med drugim je opravila tudi izobraževanje za mediatorko.

Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR programe obvladovanja stresa na temelju čuječnosti za posameznike in organizacije, delavnice čuječega dialoga ter individualno svetovanje s pomočjo tehnik čuječnosti in MBSR.

Več o njej na:
https://www.institut-medius.si/
https://www.facebook.com/institutmedius

Začetek: 16.02.2021 ob 18:00

Konec: 16.02.2021 ob 19:00