E-viri dostopni na daljavo

Dostop na daljavo do elektronskih informacijskih virov omogočamo članom knjižnice, ki imajo obnovljeno letno članarino. Prednost zagotavljanja tovrstnega dostopa je v tem, da lahko člani te e-vire uporabljajo tudi izven delovnega časa knjižnice in iz poljubne lokacije (od doma, iz tujine, med dopustom …).

Prijavijo se s člansko številko in geslom za Mojo knjižnico. Kdor gesla še nima, ga lahko pridobi na spletni strani COBISS ali pošlje člansko številko, ime in priimek ter številko mobilnega telefona na naslov storitve@knjiznica-ptuj.si in geslo bomo dodelili na daljavo.

 

EBONITETE.SI
Gre za aplikacijo za preverjanje bonitete podjetij, ki ponuja množico informacij o poslovanju podjetij, ki so potrebne za učinkovito sprejemanje odločitev in obvladovanje tveganj, predvsem na področju nabave, prodaje, financ, računovodstva in kontrolinga. Na enem samem mestu lahko pridobite splošne, računovodske in ostale finančne podatke o izbranem podjetju, ki so primerni za poglobljene analize in študije.

IUS-INFO
Portal IUS-INFO vsebuje slovensko in evropsko zakonodajo ter sodno prakso, objave Uradnega lista RS in EU ter druge vsebine pravne in poslovne narave.
Novost: S 1. 4. 2019 omogočamo dostop do Profesionalnega paketa IUS-INFO (opis vsebin). Dostop je od 8. do 18. ure omejen z dnevno porabo 1.000 točk, zvečer od 18. ure do 8. ure zjutraj pa je neomejen. Prav tako je dostop neomejen ob sobotah, nedeljah in praznikih. Prosimo vas, da večja iskanja izvajate v času neomejenega dostopa.

IUS-INFO Hrvaška
Vsa hrvaška zakonodaja, sodne odločbe hrvaških sodišč in različni za poslovanje na Hrvaškem koristni pripomočki kot so izračun plače, izračun avtorskega honorarja, izračun prispevkov pri najemnini stanovanja.

FinD-INFO
Finančni, računovodski, davčni in pravni portal, ki  vsebuje slovensko in evropsko zakonodajo ter sodno prakso z davčnofinančnega področja, strokovne članke, inšpekcijske preglede DURS, pojasnila in mnenja DURS ter druge vsebine finančne, davčne, računovodske in pravne narave.

Slovar slovenskega knjižnega jezika
Spletni dostop Slovar slovenskega knjižnega jezika je prosto dostopen na FRANU.

Library PressDisplay by PressReader
Prost dostop do več kot 7.000 časopisov in revij iz več kot 120 držav sveta. Na voljo so številni nacionalni, regionalni in lokalni časopisi iz Evrope, Azije, Avstralije, Afrike ter Latinske in Severne Amerike. Beremo jih lahko že na dan izida, na voljo je tudi 60-dnevni arhiv. Preko portala lahko beremo tudi slovenske časopise Dnevnik, Nedeljski dnevnik ter Potovanja in stil.
Ob uporabi aplikacije PressReader lahko preko brezžičnega omrežja v knjižnici posamezen časopis prenesete na svojo mobilno napravo in ga berete takrat, ko nimate internetne povezave.
Na takšen način je omogočen tudi dostop do časopisa Delo. Ta storitev je na voljo tudi tistim, ki v knjižnico niso včlanjeni.

EBSCOhost
V okviru projekta EIFL Direct so v podatkovni zbirki EBSCOhost dostopne baze podatkov s polnimi besedili: Academic Search Elite (znanstvene revije), MasterFile Premier (multidisciplinarna zbirka), Regional Business News (poslovne publikacije iz ZDA), ERIC (izobraževanje), GreenFILE (raziskave človeškega vpliva na okolje) in Business Source Main Edition (marketing, management). Možno je tudi iskanje po bibliografskih navedbah in povzetkih v zbirkah MEDLINE (medicina, veterina) ter Library, Information Science & Technology Abstracts (knjižničarstvo, bibliometrika).

Posebno opozorilo: dostop do elektronskih baz podatkov je namenjen članom knjižnice za lastno uporabo v študijske in raziskovalne namene. Uporaba v komercialne namene ni dovoljena.

________

Obvestilo: V času zaprtosti knjižnice lahko pridobite geslo za dostop do e-virov tudi na daljavo. Sporočite svojo člansko številko, ime in priimek ter številko mobilnega telefona na naslov storitve@knjiznica-ptuj.si. Geslo vam bomo sporočili na varen način.