E-knjižnica

Obvestilo: V času zaprtosti knjižnice zaradi preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom lahko člani knjižnice pridobite geslo za dostop do e-virov (izposoja e-knjig na portalu Biblos in drugi e-viri) tudi po elektronski pošti. Sporočite svojo člansko številko, ime in priimek ter številko mobilnega telefona na naslov milena.dobersek@knjiznica-ptuj.si. Geslo vam bomo dodelili na daljavo.
—————————————————————————————————————————————————————–

V spletnem okolju omogočamo dostop do izbranih informacijskih virov in vsebin. Nekatere izmed teh vsebin knjižnica ustvarja samostojno ali v sodelovanju z drugimi organizacijami, dostop do nekaterih informacijskih virov pa zagotovi v okviru letnega nakupa knjižničnega gradiva. Uporabniki ali člani knjižnice lahko do informacijskih virov dostopajo prosto ali z uporabniškim imenom in geslom.

Knjižnica zagotavlja dostop na daljavo (24/7) do informacijskih virov:

V času odprtosti knjižnice je v čitalnici Študijskega oddelka omogočen dostop do arhivov nekaterih slovenskih časopisov in časnikov, kot so Večer, Delo, Dnevnik, Finance …, prav tako je možen tudi online dostop do zadnje izdane številke teh časopisov.

Dostop in uporaba informacijskih virov in vsebin sta za člane knjižnice brezplačna.