skok na glavno vebino skok na navigacijo izjava o dostopnosti

Rastem s knjigo

Rastem s knjigo je nacionalni projekt, ki ga izvajamo splošne knjižnice, za njegovo koordinacijo pa skrbi Javna agencija za knjigo RS v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Združenjem splošnih knjižnic. Projekt izvajamo v ptujski knjižnici vse od šolskega leta 2006/2007 naprej.

Namen projekta je spodbujanje mladih k branju ter ozaveščanje pomena branja in bralne kulture. Vanj so vključeni učenci sedmih razredov osnovnih šol ter dijaki prvih letnikov srednješolskega izobraževanja, ki v okviru tega projekta organizirano pod mentorstvom učiteljev obiščejo najbližjo splošno knjižnico na svojem območju. Projekt se prične 8. septembra, ob mednarodnem dnevu pismenosti, in poteka celotno šolsko leto. Ob obisku knjižnice mlade seznanimo s knjižnično-informacijskim sistemom COBISS in možnostjo izposoje e-knjig na portalu Biblos, predstavimo jih knjižnico in oddelke izposoje, kjer se lahko po želji tudi vpišejo v knjižnico.

Vsak učenec in dijak kot spodbudo in povabilo k branju v dar prejme knjigo, ki jo na vsakoletnem natečaju izbere posebna komisija pri Javni agenciji za knjigo.

KONTAKT

Za najavo šolskih skupin pokličite na telefonsko številko (02) 771 48 08.