STRES – kako se z njim soočiti in ga obvladovati?

Brezplačno izkustveno predavanje: STRES – kako se z njim soočiti in ga obvladovati?

Predavateljica: Mateja Lenarčič
Kdaj: ponedeljek, 15. 2. 2021, 18.00–19.00, on line ZOOM

Kako obvladovati stres, zmanjšati občutke strahu, panike in zaskrbljenosti v teh časih? Kako odgovoriti namesto avtomatsko reagirati? Kako poskrbeti zase in ohraniti svoj mir in svoje zdravje v času tako razširjenega stresa? Kako se vrniti v stik s sabo, s svojo notranjo močjo?

Predstavili vam bomo tehnike in orodja, ki vam pri tem lahko zelo pomagajo. Temeljijo na znanstvenih raziskavah harvardskih in ostalih nevroznanstvenikov.

 

Na predavanju bomo skupaj naredili tudi določene tehnike MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programa za obvladovanje stresa na temelju čuječnosti in razvitega na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn).

 

Program MBSR je najbolj priznan, eden najučinkovitejših in najbolj znanstveno raziskanih programov s področja obvladovanja stresa s čuječnostjo. Znanstvene raziskave zadnjih 40 let kažejo številne pozitivne učinke tega programa na področju človekovega psihofizičnega zdravja.

 

Za udeležbo na dogodku so obvezne prijave na spletni strani knjižnice do nedelje, 14. 2. 2021. Po prijavi pred dogodkom boste po elektronski pošti prejeli  zoom povezavo.

 

 

O predavateljici

Mag. Mateja Lenarčič, magistrica ekonomskih znanosti, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo. Certificirana MBSR učiteljica na University of Massachusetts, Medical School v ZDA in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji, kjer se je leto in pol dodatno izobraževala. Je tudi certificirana učiteljica joge. Opravila je več tečajev budistične theravada meditacije. Zaključila TA-101, je tudi v procesu 4-letnega izobraževanja iz transakcijske analize – svetovanje. Med drugim opravila tudi izobraževanje za mediatorko.

Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR programe obvladovanja stresa na temelju čuječnosti za posameznike in organizacije, delavnice čuječega dialoga ter individualno svetovanje s pomočjo tehnik čuječnosti in MBSR.

Več o njej na:
https://www.institut-medius.si/
https://www.facebook.com/institutmedius

Začetek: 15.02.2021 ob 18:00

Konec: 15.02.2021 ob 19:00