skok na glavno vebino skok na navigacijo izjava o dostopnosti
Naslovna slika

Iz bolečine se rojevajo biseri

Soočanje z izgubo ob smrti otroka med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu

Namenjeno je žalujočim staršem, sorodnikom, prijateljem in strokovnim delavcem, ki se srečujejo s tem občutljivim procesom.
Predavateljica bo Petra Paver, svetovalka za žalovanje, izvajalka izobraževanj, ustanoviteljica društva Solzice in soavtorica knjige Prazna zibka, strto srce.

Srečali se bomo v četrtek, 27. oktobra 2022, ob 19. uri v razstavišču knjižnice.

 

Ob smrti otroka se nam poruši svet. Takrat se spremeni vse. Izgubimo zaupanje in vero. Sprašujemo se, zakaj jaz? Zakaj moj otrok? Kako naprej? Kaj je sploh še smisel življenja? Ta izkušnja nas zaznamuje za celo življenje. V žalovanju se srečujemo s celo paleto čustev in občutkov, če jih le hočemo začutiti, ter z izzivi v partnerskem in drugih odnosih. Poleg svoje žalosti moramo nuditi oporo sorojencem in zaživeti v družbi, kjer se moramo najprej boriti za priznavanje obstoja otroka in potem za pravico do žalovanja.

Predavateljica Petra Paver vodi podporne skupine in izvaja individualna srečanja ter izobraževanja za zdravstvene in druge strokovne delavce, ki se srečujejo s smrtjo otrok. Prisotna je ob umiranju oziroma smrti majhnih otrok in je opora staršem pri ustvarjanju spominov ter urejanju pravnih zadev. Hkrati je koordinatorka med porodnišnicami, pogrebnimi zavodi in socialnimi centri.

 

Foto: Dominika Roseclay/Pexels

Začetek: 27.10.2022 ob 19:00

Konec: 27.10.2022 ob 20:30