skok na glavno vebino skok na navigacijo izjava o dostopnosti
Naslovna slika 21. festivala sodobne umetnosti

ART STAYS: odprtje fotografske razstave NA ROBU

Matjaž Krivic in Ciril Jazbec sta za svoje delo prejela prestižno nagrado World Press Photo – Krivic leta 2016 za serijo Kopanje prihodnosti, Jazbec pa leta 2021 za projekt One Way to Fight Climate Change: Make Your Own Glaciers.

V četrtek 6. julija 2023, ob 20. uri v razstavišču knjižnice.

 

Ciril Jazbec (1987) je dokumentarni fotograf rojen v Sloveniji. Po končani ekonomski gimnaziji je svoj dodiplomski študij opravil na Ekonomski fakulteti na Univerzi v Ljubljani. Študij je nadaljeval v Londonu, kjer je zaključil magistrski študij fotoreporterstva in dokumentarne fotografije na London College of Communication. V samo nekaj letih mednarodnega delovanja je za svoje fotografije prejel nekaj prestižnih mednarodnih nagrad.

Matjaž Krivic (1972) je dokumentarni fotograf, ki v svojih delih prikazuje tematiko revnih predelov sveta, bogatih s tradicijo in versko izpovednostjo. S kamero dokumentira pomembne družbene dogodke po celem svetu, ki se dotikajo tem okoljevarstva, globalizacije in družbenih neenakosti. Fotografira na intenziven, svojstven in estetsko presežen način, ki mu prinaša številne prestižne nagrade.

 

v sodelovanju z Galerija Fotografija, Ljubljana

_o razstavi

_o festivalu ArtStays

_programska knjižica

Začetek: 06.07.2023 ob 20:00

Konec: 04.09.2023 ob 19:00