skok na glavno vebino skok na navigacijo izjava o dostopnosti
naslovna slika

Pogovorno-literarni večer z dr. Romano Aniyo Ercegović

Vabimo vas na pogovorno-literarni večer z dr. Romano Aniyo Ercegović  ob izidu nove pravljice Travnik čarobne lepote in knjige pesmi Svetlobe moje.

Pogovor bo vodila priznana slovenska igralka Zvezdana Mlakar.

Ob pogovoru bosta avtorica in voditeljica večera, obe gledališki ustvarjalki, prebirali odlomke iz pravljice in interpretirali pesmi iz nove pesniške zbirke.

Gostja večera bo soustvarjalka knjig akad. slikarka Simona Čudovan. Na dogodku si boste lahko ogledali njeno razstavo ilustracij Travnik čarobne lepote.

Srečali se bomo v četrtek, 11. aprila 2024, ob 18. uri v razstavišču knjižnice.

 

Vabljeni!

 

Dr. Romana Aniya Ercegović je literarna in gledališka umetnica, doktorica znanosti na področju dramaturgije. Po rodu Ptujčanka, po srcu svetovna popotnica, je raziskovalka globin človekove duše. Je inovatorka novih oblik gledališča, pesnica, režiserka, avtorica otroške literature. Ustvarila je svojo izvirno poetiko Obrednega gledališča Duša Zemlje.

Pravljica za otroke in odrasle Travnik čarobne lepote govori o zaupanju pesmi svojega srca. O (otrokovem) najdevanju ljubezni do sebe in samospoštovanju, ki temelji na vrednosti lastnega bitja, ne izpolnjevanju zahtev okolja in odzivanju na sodbe.

“Poezija Svetlobe moje je vračanje vase, v svoj notranji svet, ki je čaroben, svetniški, je mistika čudežne lepote, ljubezni, spokojnosti, sprejemanje nas, sebe, saj smo pozabili na svetost/svetlobo v sebi. Zabrisuje meje med človeškim in božanskim s čudenjem, z zahvaljujočo tišino, mirom, obredi, odmiki. Podaja verzno sporočilo sožitja človeka z vsemi oblikami in vsebinami življenja.”

(iz recenzije Sonje Votolen)

Več o avtorici preberite v biografskem leksikonu Obrazi slovenskih pokrajin.

 

 

 

Začetek: 11.04.2024 ob 18:00

Konec: 11.04.2024 ob 19:30