skok na glavno vebino skok na navigacijo izjava o dostopnosti

Kdo se je krtku pokakal na glavo?

17. 12. 2021

Ko je Krtek nekega dne pokukal iz zemlje, je na njegovi glavi pristalo nekaj zaobljenega in rjavega, podobnega klobasi. Podal se je na detektivski lov v iskanju storilca, ki se mu je pokakal na glavo. Golob ni bil, tudi konj in zajec nista bila … Krtek išče in išče, in če ne bi srečal dveh muh, pravih strokovnjakinj za kakce, bi iskal še danes …

Izjemna slikanica s humornim besedilom, jezikovno spretnostjo (kakec vsake živali ima ne le svoj videz, temveč tudi svoj zvok), odličnimi ilustracijami in detektivsko napetostjo »straniščnemu humorju« daje popolnoma nove dimenzije. Vedno znova bo poskrbela za hihitajočo zabavo tako otrok kot njihovih odraslih.

 Nemška avtorja Werner Holzwarth (1947) in Wolf Erlbruch (1948) sta slikanico o malem krtku ustvarila leta 1989. Doslej je bilo po svetu prodanih več kot tri milijone izvodov. Zdaj jo lahko beremo tudi v slovenskem jeziku, v odličnem prevodu Urške P. Černe. Oba avtorja sta prejemnika številnih nagrad, Wolf Erlbruch je prejel tudi Andersenovo nagrado (2006) in nagrado ALMA (2017).

 

Avtor:  Werner Holzwarth

Založba: Mladinska knjiga, 2021

Oris: slikanica, 2+