skok na glavno vebino skok na navigacijo izjava o dostopnosti

Oddelki

Študijski oddelek je največji oddelek in ogrodje knjižnice. V oddelku lahko izbirate med 205.000 enotami knjižnega in 10.000 enot neknjižnega ter 600 naslovi periodike. Gradivo v prostem pristopu je v oddelku za leposlovje v dvorani z galerijo, strokovna literatura je v dveh nadstropjih urejena po UDK sistemu.

Veliko gradiva, predvsem starejšega, in preko 1.000 naslovov periodičnih tiskov hranimo v skladiščih v kletnih prostorih. Preverite po računalniškem katalogu COBISS, naročite, rezervirajte ali povprašajte pri izposojevalnem pultu in gradivo vam bomo prinesli iz skladišča.

V prvem nadstropju je čitalnica s 173 naslovi revij in časopisov, priročno knjižnico in 8 računalniškimi mesti. V drugem nadstropju je študijska soba s 24 sedeži. V tretjem nadstropju so tri študijske sobe za individualni študij.

Organiziramo tudi vodstva po oddelku, razstavah, predstavljamo knjižne novosti ter prirejamo predavanja ali pogovore z literarnimi ustvarjalci.

Smo in želimo ostati moderna in strokovno dobro založena študijska knjižnica, informacijsko središče s hitrimi računalniškimi povezavami in prostor za poglobljen študij, razvedrilo in preživljanje prostega časa.